top of page

Benim Motivasyon Cümlelerim

Güncelleme tarihi: 17 Haz 2020

Bazı insanlar güçlü olmanın asla acıyı hissetmemek olduğuna inanır. Oysa en güçlü olanlar, o acıyı hisseder, onu anlar, onu kabul eder ve o acıdan çok şey öğrenir. Tanrı belki de en ağır yüklerini onları taşıyacak kadar güçlü olanlara veriyordur…

Özlem Şen


Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman bana ‘büyüyünce ne olmak istiyorsun’ diye sordular. Ben de onlara ‘mutlu olmak istiyorum’ dedim. Onlar bana soruyu anlamadığımız söylediler. Ben de onlara, asıl onların hayatı anlamadıklarını söyledim.

John LENON

Elimizden gelenin en iyisini yapmak bazen yetersiz kalabilir. Bazen gerçekten sadece yapılması gerekeni yapmak yeterlidir.

Sir Winston Churchill

Ya bize yaşa diye sunulan hayat bizim gerçekliğimiz değilse…

Ya bize yaşa diye diretilen hayat başkalarının kısıtlanmış bakış açıları, yargıları, deneyimleri ve illüzyonları ise…

Ya elimden gelenin en iyisini yapmak yerine sadece kendim olup olması gerekeni yapsam, bu neye benzerdi.

Hadi o zaman; başkalarının yargılarını, beklentilerini, hikayelerini, hayatlarını değil, kendi gerçekliğimizi yaratma zamanı…

Özlem ŞEN


İnsanların sizi inciten yorumlarına üzülmeden önce, ne kadar doğru yaşadıklarına bakın. Konuşmak ile yaşamak arasında sıkışıp kalmışlara çok da takılmayın.

ALINTI


İnsanın başkalarına söylemek istedikleri kendi duymak istedikleridir. Yazdıkları, okumak istedikleridir. Sevmesi de; sevilmeyi istediği biçimdedir.

Tezer ÖZLÜ


Derisini değiştirmeyen yılan ölür. Tıpkı düşüncesini hiç değiştirmeyen kafalar gibi. NİETZSCHE

14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page