top of page

ON DOKUZ Atatürk Geleceği Biliyordu, Haluk ÖZDİL


Yazar her zaman olduğu gibi bu kitabında da gerçekleri kurgusal bir dille anlatıyor. Hoş yazarın tüm kitaplarında, kurgunun gerçeklerle iç içe geçmiş bir görünümü var.






Kitaptan bazı sevdiğim bölümler; "... 2008 Wall Street krizinde de dünyada kaybedilen para otuz trilyon dolar oldu... Ve işte o aileler, artık tanrı rolünü oynamak için dünyayı açlık ile terbiye etmeye çalışıyorlar. Sırf bu nedenle dünyadaki geleneksel tarımı yok ettiler. Dünya yedi tarım şirketinin oyun alanı oldu. GDO'lu ve hibrit tohumların kaynağı bu şirketler...


"... Topraktan geçinen insanları kontrol etmek zordur. Çünkü kovulacakları bir işleri olmaz. İhtiyaçlarının büyük kısmını topraktan elde ettikleri için harcama yapmazlar..."


"... Tarih kitaplarında dolaylı olarak aşağılanan ve sadece barbarlar olarak işlenen Türklerin özellikle Orta Asya Dönemi tam anlamıyla yalanlarla doluydu. Atatürk'ün hazırladığı Türk Tarih Tezi, İngiltere ve ABD'nin baskıları ile rafa kaldırılmıştı. Türklerin Mu'ya uzanan geçmişleri silinmek isteniyordu. Atatürk'ü de silmek istiyorlardı tarih sahnesinden.Kurtuluş Savaşı günlerinden beri en çok uyguladıkları yöntemlerden biri de içlerine sızdıkları tarikatlar yoluyla din düşmanı olduğunu yaymaktı. İlerleyen yıllarda AB kapısında bekletilen Türkiye'ye Atatürk'e tarih kitaplarında daha az yer verilmesi önerilen raporlarda, Kurtuluş Savaşı ile ilgili anma törenlerinin Batı'ya karşı olan sempatiyi azalttığı vurgulanmıştı. Yıllar içinde akademisyen, gazeteci, yazar, politikacı görünümündeki işbirlikçileriyle medyada Atatürk'e sistemli bir saldırı başlatılmıştı. Türk ırkının gerçek olmadığını söyleyecek kadar ileri giden işbirlikçilerin tüm korkuları saklanan gerçek tarihin ortaya çıkma olasılığından kaynaklanıyordu..."


Bu ve buna benzer bölümler ile bir solukta okunacak düşündürücü, keyifli ve dipsiz bir merak ve araştırma tutkusu yaratan bir kitap...


Keyifli okumalar...

Özlem ŞEN

156 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page