top of page

Kurumsal Hayatın Başarısızlıkları- FuckUp'ları

Güncelleme tarihi: 18 Kas 2021

Örnek Vaka 1:

A Kişisi: Günden güne şube sayımız artıyor. Süreci yapılandırmak ve kurumsallaşmak elzem bir ihtiyaç oldu artık. Bu noktada evet biz kurum olarak kurumsallaşalım, ancak çalışanlar yine amatör ruhta çalışmaya devam etsin.

B Kişisi: Kurum olarak kurumsallaşmak arzusu çok yerinde, ancak çalışanların amatör ruhta çalışmasını tam olarak tanımlar mısınız?

A Kişisi: Yani ne bileyim, akşam saat 19:00'dan sonra da 2 saat kal, gel toplantı yapalım, gel şu raporu tamamlayalım, dediğimiz zamanda, aşkla, hevesle kalsın. Çünkü ben kazanırsam O da kazanır.

B Kişisi: Peki mesaiye kalmasını istediğiniz çalışana elbette ki mesai ücreti vereceksiniz. Çünkü süreç bunu gerektirir.

A Kişisi: Mesai neden vereyim ki? Tam olarak anlamadım ne demek istediğinizi. İşi var ya. Biz markayız. Bizde çalışmak çok büyük bir değer zaten. Adanmak bunu gerektirir.

B Kişisi: Sessizlik...





35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

ALGORİTMALARA UYUMLANMAYI SEÇMİYORUM...

Bugüne dek hepimizin hayatında bir takım düzen noktaları oldu. Bizler de bu düzen noktalarına uyum sağlamamız gerektiği ile ilgili sistematik bir şekilde yönlendirildik ki yönlendirilmeye de devam edi

bottom of page