top of page

Her şey Beyinde Başlar, Mümin Sekman


"... İçimizde taşıdığımız bir mucize, beyin!


Kendisi küçük, etkisi büyük bir akıl kutusu.


Akıllı olduğu kadar sadık da!


Beyin, nakli yapılamayan bir organ. Sahibine sadakati sonsuz. Yerinden söküldüğü anda, kendini imha ediyor. Parmak izinden daha çok "kişiye özel". Çünkü insanın barkodu beyinde.


Acaba bir insanın beyni başka bir insanın bedenine nakledilebilseydi, kim kimin hayatını yaşamış olurdu? Bedenin sahibi mi egemen olurdu, beynin sahibi mi?


Anne karnındayken oluşan ilk organlarımızın başında beyin geliyor. Doğarken de en son haline en çok yaklaşmış organlarımızdan bir yine beyin. O hazır olmadan dünyaya gelemiyoruz..."


"...Beynimiz dört köşeli değil, yuvarlak hatlıdır. İspanyol ressam Picabia'ya göre " beynimiz, düşüncelerimiz yön değiştirebilsin diye yuvarlaktır!"


"... 9000'den fazla beyin ameliyatı yaparak ABD'de saygın bir yer edinen beyin guru(ru)muz Prof. Gazi Yaşargil, beynin önemini şöyle anlatıyor:

" Beyninize güvenin ve yılmadan çalışın. Tüm insanlığa sesleniyorum, muhtaç olduğunuz kudret hepinizin beyninde! Çağın siyasal, ekonomik ve kültürel sorunları, 'gereken kudret beynimizde mevcuttur', yaklaşımı ile aşılabilir. Beyninizdeki cevher iyi işlenirse kendinize, milletinize, insanlığa, evrenimize büyük değerler kazandırabilir."


7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page