top of page

Enerjimizi Emenler Kimlerdir?



Kimler Sürekli Enerjimizin Düşmesine Sebep Olur?

Uzak Durmamız Gereken İnsan Tipleri:


1. Sürekli sorun anlatanlar ve sürekli şikayet odaklı olanlar,

2. Sürekli sendeki eksikliği görmeye odaklı olanlar,

3. Sürekli, durmadan eleştirenler,

4. Sadece işi düştüğü zaman sana ilgi gösterenler,

5. Sürekli mağdur görünüp, ilgi bekleyenler,

6. Sürekli kendini övenler,

7. Yaptıkları her hata için haklı bahaneler sunmaya çalışanlar,

8. Sadece senden almaya odaklı olanlar ki ben bunlara ‘kara delik’ diyorum.

Bu insanlar kimi zaman annemiz, babamız, eşimiz, çocuğumuz, patronumuz, çalışanımız, arkadaşımız, kardeşimiz olabilir. Gerçekten kim olduklarının önemi yok. Çünkü her insanın bu dünyaya bir geliş sebebi ve amacı var. Her birey mutlaka deneyimlemeyi seçtiği şeyi yaşıyor. Bu yüzdendir ki; kimse kimsenin, kişisine toksik deneyim yaşatan süreçlerini, travmalarını, yüklerini sahiplenmek ya da üstlenmek durumunda değildir.

Lütfen şunun farkına varabilir miyiz? Bizler hiç kimsenin rehabilitasyon merkezi değiliz. Kimseyi iyileştirmek durumunda değiliz. Kimseyi değiştirmek zaten yapabileceğimiz bir şey değil. Bu yüzden, kendi özel alanımıza sahip çıkmalı ve kirpi mesafemizi çok iyi ayarlamalıyız.

Bağımlı değil, bağlı, sıcak ilişkiler kurmalı, enerjimizi emen insanlara mesafe koymalı, koyamıyorsak, kendimize dönüp, neden koyamadığımızı sorgulamalıyız. Koyamıyorsak belki de bizde bize dokunan bir kaybetme korkusu vardır. Bu yüzden bununla dürüst bir samimiyetle yüzleşebilmeliyiz. Zira özgürlük kendine karşı dürüst olmaktan geçiyor, yine kendi bakış açıma göre…

Sevgiyle…

8 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page