top of page

Doğumdan Sonra Yaşam Var mı?


Bir annenin karnında iki bebek vardı.


Bebeklerden biri diğerine sordu:

" Doğumdan sonra yaşama inanıyor musun?"

Diğeri cevapladı:

" Tabiki de doğumdan sonra yaşam olmalı. Belki burada olmamızın nedeni gelecekte yaşayacaklarımıza hazırlanmak içindir."


"Saçma!" dedi birinci bebek. " Doğumdan sonra yaşam yok. Hem olsaydı ne tür bir yaşam olurdu ki acaba?" diye merakla sordu.


İkinci bebek; "Bilemiyorum ama orada buradakinden daha fazla ışık olacak. Belki ayaklarımıza basarak yürüyeceğiz. Ve belki ağızlarımızla besleneceğiz. Belki de şu anda aklımızın ermediği çok daha başka duygularımız olacak." dedi.


Birincisi; " Bu olanaksız. Yürümek mümkün değil. Ve ağzımızla yemek yemek mi dedin!?! Çok saçma! Göbek bağımız ihtiyacımız olan bütün besinleri ve diğer herşeyi sağlıyor bize. Ama göbek bağı çok kısa. Hal böyle olunca da doğumdan sonra yaşam fikri hiç mantıklı değil," diyerek karşılık verdi.


İkincisi; " bence doğumdan sonra yaşam var ve belkide buradakinden çok çok farklı. Belkide artık göbek bağına bile ihtiyacımız olmayacak." diyerek ısrar etti.


Birincisi; " Saçma!" diye bağırdı tekrar " ve daha da ötesi, eğer doğum sonrası yaşam varsa, neden kimse geri gelmedi? Doğum yaşamın sonudur ve doğunca karanlık ve sessizlik olacak ve herşeyi unutacağız. Yani doğumdan sonra yaşam yoktur." diye devam etti.


"Bilemiyorum," dedi ikincisi, " Ama eminim ki doğunca annemiz ile buluşacağız ve O bize bakacak."


Birincisi, "Annemiz mi dedin? Bir annenin olduğuna gerçekten inanıyor musun? Bu çok komik. Eğer bir anne varsa, peki nerede şimdi? Neden onu göremiyoruz?" dedi.


İkincisi, " O her yerde. Biz Onunla çevrili durumdayız. Biz ondan geliyoruz. Onun bir parçasıyız. Onun içinde yaşıyoruz ve onsuz bu dünya ne var olacaktı ne de var olabilirdi," dedi.


"Onu görmüyorum, görmediğim bir şeye de inanmak hiç mantıklı değil." dedi birincisi.


Bunun üzerine ikincisi şöyle bir yanıt verdi:


"Bazen sessiz olunca ve dikkatle dinleyince onun varlığını hissedebiliyorsun, onun sevgi dolu bir şekilde yukarıdan aşağıya doğru sana seslendiğini duyabiliyorsun." dedi.


Her şeyi mantıkla açıklamaya çalışan, farklı bakış açılarına karşı esnek olamayan, başka alternatiflerin de var olabileceğini kavrayamayan, doğruyu tek olarak kabul edenlere gelsin bu ALINTI...

319 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page